NOVO U PONUDI

                                                                                                          NIFTY

 

NOVO! U Poliklinici 1885 možete napraviti test NIFTY –najprodavaniji i najkompletniji neinvazivan prenatalni test na hrvatskom tržištu (NIPT = „NonInvasivePrenatal Test“) koji služi za rano otkrivanje poremećaja kromosoma fetusa. Pomoću ovog jednostavnog i sigurnog testa krvi, koji je iznimno precizan i pruža visoko pouzdane rezultate, svaka trudnica može izbjeći rizike nepotrebne amniocenteze.

 

Zašto je NIFTY najbolji test za otkrivanje fetalnih kromosomopatija?

 • NIFTY je najprodavaniji i najpouzdaniji neinvazivan prenatalni test (NIPT-test) koji služi za otkrivanje poremećaja kromosoma fetusa. Do ožujka 2017. godine testom NIFTY analizirano je više od 2 milijuna uzoraka diljem svijeta.
 • NIFTY je najkompletniji NIPT-test jer otkriva najviše poremećaja kromosoma fetusa: jedini NIPT-test na hrvatskom tržištu koji osim trisomija kromosoma 21, 18 i 13 (Downov, Edwardsov i Patauov sindrom) iporemećaja spolnih kromosoma (trisomija X te Jacobsin, Klinefelterov i Turnerov sindrom), također može otkriti itrisomije kromosoma 9, 16 i 22, različite mikrodelecije (npr. DiGeorgeov sindrom, Prader-Willijev sindrom i Angelmanov sindrom, sindrom mačjeg plača, Jacobsenov sindrom te mikrodelecije1p36, 1q33.1, 16p12), kao i Van der Woudeov sindrom. Također, test može otkriti i spol fetusa.
 • NIFTY Vam pruža iznimno točne i precizne rezultate: točnost >99 % pri otkrivanju trisomija 21, 18 i 13, a stopa lažno pozitivnih rezultata iznosi samo 0,1 %.
 • NIFTY je klinički validiran: točnost testa NIFTY dokazana je najvećom na svijetu kliničkom validacijskom studijom u kojoj je sudjelovalo skoro 000 trudnica.
 • NIFTY je jednostavan: za analizu je potreban samo uzorak krvi.
 • NIFTY je 100 % siguran i neinvazivan: ne predstavlja nikakav rizik od spontanog pobačaja i u potpunosti je siguran i za bebui za mamu.
 • NIFTY Vam omogućava izbjegavanje nepotrebne, a rizične amniocenteze, uz dobivanje visokopouzdanih rezultata.
 • NIFTYkoristi najnapredniju, najnoviju i najbolju trenutno dostupnu tehnologiju za genetičku analizu: masivno paralelno sekvenciranje – tehnologiju kojom se pretražuje cijeli genom fetusa.
 • Brzo dobivanje rezultata testa NIFTY: u roku od samo 6-10 dana.
 • NIFTY može napraviti svaka trudnica već od 10. tjedna trudnoće, a prikladan je u slučaju jednoplodne i blizanačke trudnoće, kao i u slučaju medicinski potpomognute oplodnje i trudnoće s doniranom jajnom stanicom.
 • pokriveni troškovi amniocentezeu jednoj od naših partnerskih privatnih poliklinika u Hrvatskoji pokriveni troškovi kariotipizacije (u slučaju dobivanja pozitivnog rezultata testa NIFTY).

 

NIFTY ima 3 opcije testiranja koje se razlikuju u broju kromosomskih poremećaja koji se mogu detektirati:

 

Vrstatesta Cijena Opis poremećaja koji se mogu detektirati testom
NIFTY Plus 4.399 kn trisomije 21, 18 i 13; poremećaji spolnih kromosoma; spol;

trisomije 9, 16 i 22; mikrodelecije

NIFTY Standard 3.899 kn trisomije 21, 18 i 13; poremećaji spolnih kromosoma; spol
NIFTY Basic 3.499 kn trisomije 21, 18 i 13
NIFTY Twins 3.899 kn trisomije 21, 18 i 13 i detekcija kromosoma Y

u slučaju blizanačke trudnoće

 

 

Više informacija o testu NIFTY možete pronaći na internetskoj stranici www.nifty-test.hr.